CARAVANRULLE MONTERINGMONTERINGSVEILEDNING MANUELL & DRILLFØRT CARAVANRULLE
Her har du en liten monteritngsveiledning for caravanrulla du akkurat har kjøpt.

Mye av monteringen kommer selvfølgelig an på type spikertelt og vogn du har, så er det jo varierende av type landskap du har rundt plassen din. 

Men følger du guiden under skal du komme godt i mål med din nye caravanrulle.

MVH

Andreas

Campinglåven.no


Montering av underliggere


 1. Først er det bra om du planerer å vatrer området underliggere skal legges ned, da blir sluttresultatet best mulig å det blir enklere å manøvrere vogna frem og tilbake
 2. Som underliggere er de medfølgende delene tilpassa 148 x 48mm trykkimpregnert trevirke. Du kan godt bruke større dimensjoner men da vil ikke profilene rulla går på passe med knekken ned. Bruker du mindre dimensjoner kan oppsette bli litt mere ustabilt.
 3. Lengda på underliggere er på ca 4500 mm ut fra et standard oppsett, trenger du å flytte vogna lenger vekk fra spikertelter, må da underliggere være lenger og du trenger flere rulleprofiler (disse får du kjøpt som ekstrautstyr i nettbutikken)
 4. Legg underliggere med ca 1000mm avstand på yttermål.

Montering av rulleprofiler

 1. Rulleprofilene er 1000mm lange, legg de 2 første på hver sin underligger inn til spikerteltet, om du legger disse med knekken opp eller ned på underliggeren gjør du etter eget ønske. Men legger du den med knekken opp har du litt støtte for at ikke rullene ikke går ut av bane. Legger du den med knekken ned,ligger rulleprofilen enda mere kompakt til underlaget å du kan borre huller å skru den inn fra sida med ønskelig antall skruer.
 2. De to siste rulleprofilene måler du deg til ut fra hjulavstanden på vogna.
 3. Trenger du noen form av stoppere sideveis eller lengderettning, lager du dette enkelt med noen trykkimpregnerte bord delt i to eller du kan få kjøpt ferdige profiler i nettbutikken.

Montering av gjengestag på drillføringa.

 1. Ta ut den ytterste bolten som sitter løst montert på skjøtemutteren i selve rulla.
 2. Skru inn gjengestaget med det forborra hullet inn mot skjøtemutteren, sett så inn igjen den lille låsebolten du nettopp tok ut og skru denne fast.
 3. Monter så opp den knekkte profilen med hull i midten for gjengestaget, skru denne ned i underliggeren med 2 skruer på hver side. Skru den fast så knekken med hulla peker mot spikerteltet.
 4. Gjengestaget kommer ferdig innsatt med kobberpasta på ytterste delen av gjengestaget, men det er en nødvendighet at gjengestaget er godt innsmurt med fett over hele til en hver tid. MÅ IKKE GÅ TØRT! Da er det en fare for at gjengene river seg å profilen og stag må byttes.